HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

Huippuluokan äänieristystä

HR Rauha on huippuluokan ikkuna tehokasta äänieristystä vaativiin kohteisiin.

Hyvä äänieristys ja asumisviihtyvyyttä HR Rauha-ikkunoilla!

Hyvällä äänieristyksellä lisää asumisviihtyvyyttä!

Melun kokeminen on subjektiivista eli jokaisen omakohtaisesta tulkinnasta johtuvaa. Kuitenkin jatkuva taustamelu (liikennemelu) eli jaksoton ääni on yleisesti helpommin siedettävissä kuin jaksollinen eli pistemäinen melu (yksittäinen auto, soitin). Esimerkiksi yöllä ihmisen herättävä sateen rummutus katolla (40-65 dB) ei tunnu niin meluisalta ja häiritsevältä kuin samassa huoneessa olevan hyttysen ininä (30-35 dB) tai rannekellon tikitys (25 db).

Suuri osa kuulemistamme äänistä tulee 200 metrin säteen alueelta. Äänen vaimentumiseen vaikuttavat etäisyys, esteet ja maasto sekä myös ilman lämpötila, kosteus ja tuuliolosuhteet.

Maastolla tarkoitetaan muun muassa kasvillisuutta, taloja ja mäkiä. Suhteellisen tiheän kasvillisuusvyöhykkeen, jonka suuruus on 10-50 metriä, melulta suojaava vaikutus on vain noin 5-10 dB. Talot ja rakennukset saattavat vaimentamisen lisäksi myös heijastaa ääntä eteenpäin ja kulmien taakse. Rakennetuilla meluesteillä saadaan 5-15 desibelin alentava vaikutus meluun, riippuen meluesteen materiaalista.

HR Rauha -äänieristysikkunoilla saat häiritsevät
desibelit alas ja äänieristyksen kuntoon

Sisätiloihin kantautuvaa melua voidaan vähentää rakennusteknisillä seikoilla, kuten ulkoseinien äänieristävyyden parantamisella, äänieristetyillä ikkunoilla ja ikkunoiden sijoittelulla. Jo rakennettuun taloon lisää äänieristävyyttä saadaan helposti äänieristetyillä ikkunoilla.

HR Rauha ikkunarakenne koostuu MSEA 2+1 lasirakenteesta, jossa on kolmen paksuista lasia ja sopivasti ilmaväliä. Eri paksuisten lasien äänieristävyys paranee sitä mukaa, kun lasien välimatka kasvaa.
HR Rauha- malliston ikkunoissa karmisyvyys on 260 mm.

HR Rauha -malliston ikkunoissa on suuret ilmavälit ja välitilat,
joka on yksi tehokkaimmista äänieristyskeinoista!

Häiritsevä ääni tunkeutuu rakennuksiin pääasiassa lasiosien ja epätiiviiden rakenneosien läpi. Äänieristystä mitataan desibeliasteikoilla. Ihmisen juuri ja juuri kuulema ääni eli kuulokynnys on 0 dB. Jo pelkästään kodin pohjahäly on noin 30 dB. Hiljainen keskustelu on 50 dB ja liikenteen melu on noin 70-90 dB. Ihmisen korva kuulee äänen voimakkuuden kaksinkertaistuvan, aina kun melu lisääntyy 10 dB.

HR Rauha

Termistö haltuun

Rw dB -termillä kuvataan keskitaajuista ympäristömelua, kuten puhe, musiikki, radio tai tv. Rw + C termiä käytetään, kun ääni on keski-tai korkeataajuista, kuten suurinopeuksisen maantie- ja rautatieliikenteen ja suihkumoottoreiden lähietäisyydellä. Rw + Ctr termillä kuvataan matala- tai keskitaajuista melua, kuten raskas liikenne, potkurikoneet, diskomusiikki tai tietyt teollisuuden alat.

Pienikin ero desibeleissä tarkoittaa huomattavaa eroa äänen voimakkuudessa. Jo kolmen desibelin vaimentuminen tuntuu siltä kuin jos moottoritie siirtyisi 50 metrin päästä sata metriä kauemmas!


Lue myös lisää, miten parantaa olemassa olevien ikkunoiden ikkunoiden äänieristystä! Täältä taas voit lukea, miten ikkunan äänieristysominaisuudet syntyvät. 

Ota yhteyttä ja suunnitellaan teidän kotiinne sopivin ja kustannustehokkain ratkaisu ikkunoiden äänieristävyyden parantamiseksi.

Ystävälliseen asiakaspalveluumme saat nopeimmin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse:

p. (08) 466 320
myynti@hrikkunat.fi
tai yhteydenottolomakkeellamme.

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!

HR-Ikkunat - Kodin ja maailman välissä