HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

Perinteinen puuikkuna

puuvalmiina tai asiakkaan toivomalla pintakäsittelyllä.

Avattavat puuikkunat

Perinteinen puuikkuna puuvalmiina tai asiakkaan toivomalla pintakäsittelyllä.

Maalatut ikkunat ruiskumaalataan kahteen kertaan vesiohenteisella maalilla. Lakatut ikkunat lakataan puolikiiltävällä vesiohenteisella kirkkaalla lakalla ja kuultokäsitellyt sävytetään ennen lakkausta kuultavalla puunsuojalla.

Maalaamattomat ikkunat käsitellään vesiohenteisella puunsuoja-aineella, joka antaa lahon- sinistymisen- ja homeen estoon lyhytaikaisen suojan (n. 1 vuosi).

Puuikkunat sopivat rakentamiseen ja remontointiin jossa halutaan säilyttää perinteisen puuikkunan tunnelma, sopii myös uudisrakentamiseen.

Rakenne

Kaksipuitteisia, sisäänpäin aukeavia puuikkunoita jotka on valmistettu valikoidusta männystä.
Vakio karmisyvyydet ovat 96mm, 131mm ja 175mm.

Lasitus

MSE-ikkunat ovat kolmilasisia joissa sisäpuitteessa eristyslasi ja ulkopuitteessa tasolasi. MS-ikkunoissa on sekä sisä- että ulkopuitteessa tasolasi. Lasituslista on puuta tai läpivärjättyä muovia.

Tiivistys ja helat

MSE-ikkunoissa on kolminkertainen tiivistys, sisäpuitteessa ja karmissa on sisäpuitteelle uratiiviste. Ulkopuite tiivistetään kokomatkalta ylhäältä sekä alhaalta, sivuille jätetään aukot ilmanvaihtoa varten. MSE-ikkunoissa aina pintahelat.

Maalatuissa MS-ikkunoissa on tiivistetty sisäpuite ja puuvalmiissa mökki-ikkunoissa tiiviste tilauksesta. Maalatuissa ikkunoissa on aina pintahelat, puuvalmiisiin mökki-ikkunoihin helat tilauksesta.

Lisävarusteet

Lisävarusteina on saatavana mm. irtoristikot, säleverhot ja hyttyspuitteet tuuletusikkunoihin. Lisätietoa lisävarusteista >