FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Signaali-ikkunat

Energiatehokas rakentaminen voi vaatia signaalilasit

Uudet energiatehokkaat materiaalit voivat heikentää signaaleja jopa niin, että kännykkä ei toimi kunnolla kuin yhdessä kohdassa asuntoa. Tällaisia ongelmia ilmenee erityisesti uusissa rakennuksissa, jotka ovat erittäin tiiviiksi rakennettuja ja ikkunatkin on varusteltu moninkertaisilla selektiivilaseilla. Myös ympäristössä voi olla signaaleja häiritseviä elementtejä.

Ongelman ratkaisuksi on kehitetty signaalilasi, joka voidaan valita mihin tahansa ikkunamalliin. Lasi takaa, että kännykät ja mokkulat toimivat paremmin myös tiiviisti rakennetuissa taloissa.

Vanhemmissa taloissa signaalit yleensä pääsevät paremmin seinien läpi. Siksi joka ikkunaremonttiin ei ole tarpeellista aiheuttaa lisäkustannuksia erikoislaseilla. Kun teemme tarjouksen, mietimme tilanteen aina tapauskohtaisesti ja tarvittaessa suosittelemme signaalilaseja.


PYYDÄ TARJOUS >

Ei kenttää..? Miksi puhelin ei toimi?

Jos huomaat, että puhelin tai mokkula on lakannut toimimasta normaalisti, häiriö voi olla tilapäinen ja mennä ohi itsestään. Ei siis tarvitse heti hätääntyä. Kokeile käyttää puhelinta lentokonetilassa, jolloin datan kulku käynnistyy uudelleen ja mahdolliset ongelmat voivat korjaantua. Tai voit käynnistää puhelimen uudelleen, jolloin sen työmuisti puhdistuu ja käyttöjärjestelmä latautuu uudelleen. Myös SIM-kortin pyyhkiminen voi auttaa. 

 Jos ongelma ei tunnu ratkeavan muutamassa päivässä, ota yhteyttä operaattoriisi!

Henkilökunta

Mikä vaikuttaa signaalien toimivuuteen?

Kännykkäsignaalin toimintaperiaate on sama kuin radiosignaalin:  tukiasema lähettää signaalin, jonka mobiililaite vastaanottaa.  Kännyköiden taajuus on kuitenkin radiosignaaleja korkeampi. Etenkin 5G-verkon haaste onkin, että nopeus lisääntyy, mutta entistä korkeamman signaalin läpäisykyky on heikompi. 

Nimittäin kun taajuus on korkea, signaalin aallonpituus on lyhyempi, minkä seurauksena este, josta signaalin tulee kulkea läpi, heikentää aaltoa enemmän kuin matalataajuuksista. 

Signaalilla on taipumus heijastua pinnoilta ja poukkoilla eri suuntiin vaimentuen matkan varrella, jolloin luonnon tai rakennetun ympäristön elementit muodostavat katvealueita. Tästä johtuen signaalin vahvuudessa voi olla eroja lyhyidenkin välimatkojen päässä. Voi olla, että naapurilla yhteyden toimivat paremmin, jos hänen talonsa ympärillä on enemmän avaraa maastoa. 

Tiiviin rakentamisen takia suora näköyhteys tukiasemaankaan ei välttämättä takaa signaalien täyttä tehoa. Kun kaupunkialueella aikansa heijastuspinnalta toiseen poukkoillut signaali törmää tiiviisiin seinärakenteisiin, lopputuloksena voi olla katkeileva yhteys.

Heikko signaali lisää puhelimen virrankulutusta ja aiheuttaa ongelmia mobiililaitteiden käyttöön. Se voi pahimmillaan aiheuttaa vaaratilanteita, jos vaikkapa hätätilanteessa ei saakaan soitettua apua. Onkin tärkeä huolehtia, että yhteydet kotona pelaavat.

Henkilökunta

Erilaisia ratkaisuja signaalien parantamiseen

Yksi vaihtoehto yhteyksien vahvistamiseen on lisäantenni tai ulkomokkula, joka kuitenkin edellyttää wifi-puhelinta. Operaattorin valinnalla voi myös olla merkitystä, koska operaattoreilla on omat tukiasemat ja myös eri katvealueet.

Rakentaessa kannattaa miettiä ympäristössä olevia esteitä, jotka voivat estää signaalien pääsyn kotiin, ja valita tarpeen mukaan ikkunoihin signaalilasit. 

Signaali-ikkunat

Signaalilasin ominaisuudet

Signaalilasissa oleva selektiivi on muokattu signaalin läpi päästäväksi. Lasi ei millään tavalla poikkea ulkonäöltään muista laseista ja siihen voidaan lisätä tarvittavia lisäominaisuuksia kuten auringonsuoja.

Signaalilasi on kuitenkin hinnaltaan kalliimpi, joten välttämättä niitä ei kannata valita joka huoneeseen varmuuden varalta. Asiantuntijamme osaavat arvioida tarpeen ja suosittelemmekin, että olet meihin yhteydessä ikkunatilausta miettiessäsi!

Ota yhteyttä

LÄHTEET:
https://www.ikkunablogi.fi/2018/04/miksi-kannykka-kuuluu-huonosti-sisalla.html#more
https://yhteiso.telia.fi/telian-ja-toimialan-uutiset-104/miksi-kaennykkae-ei-kuulu-kaikkialla-23377
https://yle.fi/a/3-6273877