FI | EN | SE

Kipattava DK-ikkuna

Näppärä ratkaisu kaikenlaisiin rakennuksiin

Kätevä kippi-ikkuna sopii monenlaiseen rakentamiseen

Suomessakin ovat yleistymässä kippi-ikkunat eli DK-ikkunat, jotka voi joko avata sivusuunnassa tai kipata yläosasta auki tuuletusta varten. DK-tekniikka on jämäkkä ja ikkuna on käytössä vaivaton.

Kippi-ikkuna sopii kaikenlaiseen rakentamiseen ja myös ahtaisiin tiloihin. Se on hyvä ratkaisu esimerkiksi pienissä kerrostaloasunnoissa, mökillä, tai julkisissa tiloissa joko ikkunana tai parvekeovena. DK-ikkuna voidaan valita sekä uudisrakennukseen että remonttikohteeseen.

Yksilölliset ikkunat ja ovet

DK-Ikkunan hyödyt

Kippaava ikkuna on erittäin turvallinen, siitä on mahdoton pudota eikä siitä sada helposti sisään. Tuuletus ei aiheuta vedon tunnetta eikä tavaroita tarvitse siirtää pois ikkunalaudalta, jotta ikkunan saa auki. Ikkunan huolto on helppoa, kun pestäviä pintoja on vain kaksi.

Ikkuna voidaan valmistaa myös alasaranoituna, jolloin käytössä on vain kippaustoiminto eikä ikkunaa voi avata sivusuunnassa. Turvallisuutensa vuoksi DK-ikkuna sopiikin hyvin myös julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin ja sairaaloihin.

Yksilölliset ikkunat ja ovet

Näppärä parvekeovi

DK-ikkuna on hyvä valinta ahtaampiinkin paikkoihin ja isompia ikkunoita voidaan käyttää esimerkiksi ranskalaisen parvekkeen ovina.

Puinen kippi-ikkuna pohjoismaiseen kotiin

Etelä-Euroopassa DK-ikkunat ovat usein muovisia, mutta pohjoismaisiin olosuhteisiin on suunniteltu puurunkoisia kippi-ikkunoita, jotka on ulkoa vuorattu kestävällä alumiinilla.

Kippi-ikkuna on aina yksipuitteinen, mutta se voidaan varustaa kaksin- tai kolminkertaisilla eristyslasielementeillä. Nykyisten ikkunalasien lämmöneristävyys on niin hyvä, että yksipuitteinen ikkunakin on riittävän energiatehokas ja ikkunat täyttävät rakennusmääräykset.

Yksilölliset ikkunat ja ovet

Helppokäyttöinen mekanismi

Kippi-ikkunaa käytetään yhdestä painikkeesta. Kun painike on ala-asennossa, ikkuna on suljettu. Painike yläasennossa ikkuna aukeaa yläreunasta tuuletusasentoon ja painike vaaka-asennossa ikkuna avautuu sivusaranoilla.

Kippi-ikkunan voi asentaa kaikenlaisiin rakennuksiin ja se on hyvä vaihtoehto myös korjausrakentajalle!