Turvalasi ehkäisee vakavia onnettomuuksia
Turvalasit ovat lämpökarkaistuja tai laminoituja laseja sekä näiden yhdistelmiä, riippuen käyttötarpeesta. Turvalasia on rakennuslain mukaan käytettävä, jos lasin alareunasta on lattiaan 700 mm tai sen alle, jolloin siihen voi törmätä, tai jos lasin takana on putoamisvaara. Kun ikkunan ulkopuolella on terassi tai kuisti, jolloin lasiin voi törmätä molemmilta puolilta, on sekä sisä- että ulkopuolella käytettävä turvalasia.
Turvalasin ominaisuus määräytyy ikkunan sijainnin mukaan, joten muista siis kertoa ikkunatilauksen yhteydessä, missä ikkunat sijaitsevat. Esimerkiksi saunan ikkunassa olisi hyvä olla aina sisäpuolella karkaistu lasi, jotta se kestää saunan lämpötilavaihtelun.
Karkaistun turvalasin tärkein ominaisuus on, että se hajotessaan murenee pieniksi, vaarattomiksi lasimuruiksi. Tavallisen 4 mm tasolasin paksuntaminen ei tee siitä turvalasia. Kun tavallista lasia kuormitetaan yli murtolujuuden, se lohkeaa teräviksi kappaleiksi ja viiltovammojen riski on erittäin suuri.
Laminoidussa turvalasissa lasinsirut pysyvät kiinni muovikalvossa ja minimoivat viiltovammojen riskin. Laminoitu turvalasi saa turvaominaisuutensa prosessissa, jossa kaksi tasolasia laminoidaan yhteen muovikalvon kanssa. Muovikerros tekee laminoidusta turvalasista sitkeän ja vaikeasti rikottavan, joten se sopii hyvin ikkunoihin, joista on suuri pudotus.
Lämpökarkaistu lasi kestää raskaiden, ei-terävien esineiden suuria kuormia. Se kestää myös kovia potkuja ja ihmisen holtittoman kaatumisen. Lisäksi lämpöjännitysten aiheuttaman rikkoutumisen riski pienenee ratkaisevasti karkaistussa lasissa.
Turvalasia käyttämällä voit luoda paljon päivänvaloa ja läpinäkyvyyttä sisältäviä, viihtyisiä ja turvallisia sisätiloja. Turvalaseja käytetään mm. julkisivuissa, katoissa, lattioissa, ovissa, auloissa, porras- ja parvekkeiden kaiteissa, parvekelaseina, ulkotiloissa, väliseinissä, suihkukopeissa, kylpyhuonesisustuksissa, keittiöissä jne.