FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Ammattitaidolla valmistetut HR-Ikkunat ovat varma valinta arvokohteisiin

Yksi tämän hetken kiinnostavimpia kohteitamme on Helsingin Kampissa remontoitava uusrenessanssirakennus, johon valmistuu 40 vuokra-asuntoa.

Eerikinkatu 7 sisäpiha

Työläishistoriaa Helsingin ydinkeskustassa 

Eerikinkatu 7 rakennettiin työläisten asunnoiksi 1800-luvun lopulla, mutta myöhemmin 50-luvulla pieniä asuntoja yhdisteltiin ja remontoitiin pienteollisuuden käyttöön sekä toimistoiksi. Nyt rakennusta ollaan palauttamassa taas vuokra-asumiseen, rakennuttajana on Lumo Kodit Oy ja urakoitsijana Consti.

Tontille on laadittu rakennushistoriaselvitys ja rakennuslupa edellyttää mm. talotekniikan toteuttamista huomaamattomasti. Porrashuoneet, katurakennuksen huonejako, välipohjat ja alakatot, kellarin kappaholvit sekä arkkitehti Ilmari Ahosen suunnittelema katurakennuksen neljännen kerroksen aulatila säilytetään.

Tontille tehtyyn poikkeamispäätökseen voi perehtyä tarkemmin täällä.


Eerikinkatu 7 pohjapiirros

Eerikinkatu 7:n asunnot olivat alun perin pieniä työväenasuntoja. Nyt kun rakennus palautetaan alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa, siihen tehdään myös isompia perheasuntoja.


Historialliset arvot ovat aina tärkeitä, vaikkei kyseessä olisi suojeltu rakennus

Me HR-ikkunoilla haluamme suunnitella ikkunoita, jotka sopivat rakennuksen ajanmukaiseen arkkitehtuuriin, mutta joiden modernit ominaisuudet tuovat asukkaiden elämään helppoutta ja turvallisuutta.

Eerikinkatu 7 kattohuoneisto

Oikea ikkunavalinta viimeistelee tyylin

Tähän kohteeseen on valittu HR:n avattavat puuikkunat

Puuikkunat sopivat historiallisiin kohteisiin, joissa halutaan säilyttää perinteisen rakentamisen tunnelma. Nykyaikaiseen tapaan pintakäsitellyt puuikkunat kestävät hyvin huollettuna pitkään. 

Eerikinkatu 7 ikkunoiden asennus

Asennustyössä huomioidaan energiatehokkuus

Ikkunat tehdään ja asennetaan tiiviiksi paitsi energiatehokkuuden takia myös siksi, ettei sisäilmaan pääse epäpuhtauksia. Korvausilma tuodaan sisään hallitusti ilmastoinnin avulla.

Eerikinkatu kattorakenne

HR-Ikkunat valmistetaan käsityönä

Meillä tuotantoa ei ole automatosoitu, vaan kaikki HR-ikkunat kulkevat kaikissa työvaiheissa ihmisen käsien kautta. Ikkunamme ovat siis kotimaista puusepäntyötä ja teemmekin paljon erikoismuotoiltuja ja mitoitettuja ikkunoita eri kohteisiin. 

Toimivissa tuotantotiloissamme pystymme toteuttamaan kaikki tilaukset kustannustehokkaasti, joten kannattaa ehdottomasti pyytää meiltä tarjous, kun suunnitteilla on jotain ainutlaatuista!

Eerikinkatu 7 rappaus


Osa Eerikinkatu 7:n ikkunoista on jo asennettu, mutta vielä on paljon työtä ennen kuin ensimmäiset asukkaat pääsevät tuomaan muuttokuormiaan. 

Ulkoseiniä rapatessa on vähän roiskunutkin... Mutta jo nyt näkee, että rakennuksesta tulee kattohuoneistoineen upea ja tunnelmallinen.

Eerikinkatu 7 työmaa


Urakka valmistuu näillä näkymin keväällä 2023.