HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

HR-Ikkunat palkittiin Vuoden Arvonlisääjänä

HR-Ikkunat palkittiin Vuoden Arvonlisääjänä Arvo-päivässä, joka järjestettiin sijoitusosuuskunnan salkkuyhtiöiden avainhenkilöille Ylivieskassa 17. syyskuuta 2021. 

HR-Ikkunat on erikoistunut valmistamaan suomalaiseen rakentamiseen soveltuvia, toimivia ja kestäviä puu- ja puu-alumiini-ikkunoita kotiin ja mökille. Kalajoen Tyngän kylällä toimiva yhtiö on perustettu vuonna 1957 Heikki Ruhkalan toimesta.

Ville Ruhkala (vasemmassa reunassa) ja Piia Ruhkala (oikeassa reunassa) vastaanottivat Vuoden Arvonlisääjä-palkinnon Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaalta ja toimitusjohtaja Jari Piriseltä.

Ville Ruhkala (vasemmassa reunassa) ja Piia Ruhkala (oikeassa reunassa)
vastaanottivat Vuoden Arvonlisääjä-palkinnon Arvo Sijoitusosuuskunnan
sijoitusjohtaja Kati Peltomaalta ja toimitusjohtaja Jari Piriseltä.

Luotettava ja kehittyvä ikkunavalmistaja

Palkitsemisperusteissa korostuivat luottamuksellinen yhteistyö ja yrittäjien pitkäjänteinen työ perheyhtiön toiminnan kehittämiseksi. 

- HR-Ikkunat oli aikoinaan yksi Arvon ensimmäisiä alueellisia sijoituskohteita, kun yhtiön maalauslinjainvestointiin tarvittavaa rahoituspakettia koottiin yhdessä Kalajoen Osuuspankin kanssa. Ruhkalat luottivat silloin Arvoon uutena toimijana ja me tunnistimme Ari ja Kari Ruhkalassa rehellisen ja työtä pelkäämättömän yrittäjäkaksikon, Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtaja Jari Pirinen kertoi yhteistyön alkumetreistä.

HR-Ikkunat on toteuttanut useita tuotannon investointeja ja onnistunut kohentamaan kannattavuutta haasteellisesta korona-ajasta huolimatta. Samaan aikaan perheyhtiön omistajat serkukset Ari ja Kari Ruhkala ovat siirtäneet vastuuta yrityksen arjen pyörittämisestä seuraavalle sukupolvelle. 

Ikkunaosaaminen jatkuu neljännessä polvessa

Vuoden Arvonlisääjä -palkinnon vastaanottivat perheyhtiön neljännen polven edustajat Piia Ruhkala ja Ville Ruhkala. Molemmat työskentelevät perheyhtiön palveluksessa, Piia talouspäällikkönä ja Ville työnjohtajana.

- Kiitos koko yhtiömme puolesta. Tämä oli erittäin mukava tunnustus työstä, jota olemme viime vuosina tehneet. On hienoa päästä jatkamaan sukumme pitkiä perinteitä. Jatkossakin mennään jalat maassa, nöyrällä asenteella, kuten muistamme isopappamme Heikki Ruhkalan aikoinaan meitä lapsiakin jo opastaneen, sisarukset kommentoivat Vuoden Arvonlisääjä-palkintoa.

Tulevaisuuden suuntana erikoisikkunat

- Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on suunnata katseet tuonne erikoisikkunoiden puoleen ja lähteä hakemaan kasvua sieltä suunnalta. Suomessa on paljon ikkunavalmistajia ja näin pienempänä valmistajana, pitkillä puuseppäperinteillä ja joustavalla tuotannollamme tuntuu luontevalta lähteä suuntautumaan erikoisikkunamarkkinoille, valottivat Piia ja Ville Ruhkala yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia. 

Tulevaisuudessa energiaosaaminen on valttia

Kulttuurikeskus Akustiikassa järjestetyssä koulutus- ja verkostoitumistilaisuudessa kuultiin lisäksi kaksi asiantuntijapuheenvuoroa Kestävän kehityksen teemalla.

P2X Solutions Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit kertoi vihreän vedyn ja Power to X-teknologian mahdollisuuksista. Kiristyvä ilmastoregulaatio ja kunnianhimoiset hiilineutraalisuustavoitteet avaavat nopealla tahdilla uusia liiketoimintamahdollisuuksia energiatoimialalla. P2X Solutions Oy tulee rakentamaan Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen Harjavaltaan.

Korkian seniorikonsultti Eerik Klemetti kuvasi EU:n Green Deal -ohjelman vaikutuksia yritysten toimintaan ja vastuullisuuteen. Hänen mukaansa tämä EU:n vuosille 2021–2027 lanseeraama strateginen kasvuohjelma on merkittävin uudelleenrakennusohjelma sitten toisen maailmansodan. Muutos ei kosketa pelkästään energiatoimialaa, vaan aivan kaikkia toimialaoja vähintäänkin rahoituksen saatavuuden myötä.