FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Irtoristikot

Irtoristikoiden etu on kiva ulkonäkö ja huoltamisen helppous

Ikkunoiden ruutujako tuo julkisivun ulkonäköön kaunista koristeellisuutta, mitä usein toivotaan etenkin vanhempiin rakennuksiin tai jos arkkitehtuuriin haetaan kartanoromantiikkaa.

Ikkuna voidaan jakaa ruutuihin välikarmilla, jolloin ikkuna muodostuu useammasta erikseen aukeavasta osasta. Usein kuitenkaan se ei ole tarkoituksenmukaista, vaan kuluja voidaan säästää "valepuitteilla" eli koristeristikoilla. Tällöin ikkunaan saadaan myös maksimaalinen lasipinta-ala ja valonläpäisy, kun ikkunan rakenne ei pienennä ikkunaruutuja.

Ikkunoihin on mahdollista liimata myös kiinteä ikkunaristikko eli liimaristikko joko ulkopuolelle tai molemmin puolin lasia, mutta tällöin ikkunan peseminen vaikeampaa. Irrallinen koristeristikko on helppo irrottaa ikkunanpesua varten.

Ikkunaristikot voidaan asentaa sekä ikkunoihin että lasioviin ja ne  sopivat sekä uudis- että remonttikohteisiin.

Solar irtoristikko

Käytämme kotimaisen Solarin valmistamia irtoristikoita

SOLAR-ristikot on kehitetty kestäviksi ja näyttäviksi ja ne on erittäin helppo kiinnittää ja irrottaa. Ristikot valmistetaan mittojen mukaan Suomessa.

SOLAR-kehäristikko sopii käytettäväksi niin uudisrakennusten puualumiini-ikkunoissa kuin myös saneerauskohteissa.

Irtoristikon asennus

Asennus

Irtoristikko asennetaan ikkunan tai oven lasipintaan. Se voidaan asentaa ulkopuolelle tai ikkunan välitilaan. Kiinnitysmekanismina on mallisuojattu, pikakiinnitteinen liukusokka, jonka ansiosta asennus on helppo ja ristikon saa nopeasti irrotettua esimerkiksi ikkunan pesun ajaksi.

Irtoristikot on helppo asentaa pikakiinnikkeiden ansiosta ja ne pysyvät napakasti paikoillaan. Pikakiinnikkeet on myös helppo avata, joten ristikon saa helposti irrotettua ikkunan pesun ajaksi. 

Alumiiniset irtoristikot ovat valmiiksi asennettuna ikkunoihin, kun ne toimitetaan työmaalle.

Ikkuna irtoristikoilla

Irtoristikoissa käytetyt materiaalit

Ristikoita valmistetaan muovista, alumiinista ja puusta. Meidän käyttämämme SOLAR-ristikot ovat alumiinisia.

Puu- ja perinneikkunoihin voidaan valmistaa myös puiset ristikot irrotettavana tai kiinteänä. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Ota yhteyttä

Mitä muita lisävarusteita tarvitset? Tutustu vaihtoehtoihin!

Tietoa ikkunoiden lisävarusteista