HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

Ikkuna-asennuspalvelusta kotitalousvähennyksiä

Tilaa meiltä ikkunaremontti, saat kotitalousvähennystä!

Meiltä ostettuihin ikkuna-asennuksiin voit hakea kotitalousvähennystä. Meiltä saat maksuttoman mittauksen ja tarjouksen. Asentajamme ovat ammattitaitoisia ja hoitavat asennuksen valmiiksi saakka sisäpuolen listoituksia myöten. Lue lisää ikkunoiden asennuspalvelusta täältä.

Vuonna 2018 kotitalousvähennys on 50% työn osuudesta. Esimerkki: jos maksat yritykselle työn osuudesta 1600€, on vähennyksen osuus 800€. Tästä summasta kun vähennetään 100 euron omavastuu, niin verotukseen tehtävä vähennys on 700€. Tällöin työn osuudesta jää sinulle maksettavaksi vain 900€!

Muista myös, että puolisot voivat molemmat saada kotitalousvähennyksen. Tällöin puolisoiden yhteenlaskettu maksimivähennys on 4800€. Huomioi tämäkin seikka: Myös avopuoliso voi saada kotitalousvähennyksen, jos hän asuu asunnossa ja on maksanut vähennykseen kuuluvia kustannuksia. Hänellä ei tarvitse olla omistusoikeutta asuntoon.

Kotitalousvähennys lyhyesti:

  • Kotitalousvähennys on saatavissa vain yritykseltä, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin sopimushetkellä. Sen voit tarkistaa YTJ-yrityshausta.
  • Kotitalousvähennys lasketaan remontissa vain työn osuudesta. Mainitse laskun tekijälle, että laskuun tulee erotella työn osuus materiaalikuluista.
  • Uudisrakentamisesta ja siihen verrattavasta täydennys- ja lisärakentamisesta ei saa kotitalousvähennystä. Ei myöskään sijoitusasunnon remontista eikä oman työn osuudesta.
  • Saat vähennyksen, kun työ tehdään omassa kodissa, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien/isovanhempien kodissa. Asuntoa ei tarvitse omistaa, asuminen tai oma käyttö riittää.
  • Kotitalousvähennys myönnetään sinä vuonna, jona lasku työstä tai palkasta on maksettu.
  • Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Maksimisumma kotitalousvähennykselle per henkilö on 2400€/vuosi. Omavastuusumma on 100€/hlö/vuosi.
  • Jos yhteiseen asuntoon tilatun remontin työn osuus jää alle 1300€ per puoliso, kannattaa vain toisen puolisoista käyttää kotitalousvähennystä, koska silloin omavastuuosuus vähennetään vain kerran.
  • Kotitalousvähennyksen voit tehdä itse milloin tahansa täyttämällä esitäytetyn veroilmoituksen valitun yrityksen tiedoilla ja summilla. Omavero-palvelussa veroilmoituksen Kotitalousvähennys-linkistä ja sieltä lisää uusi kustannus. Yleensä tämä kannattaa tehdä keväällä, kun viimeinen muokkausmahdollisuus omaan verotukseen on vielä mahdollista.
  • Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta. Jos verot eivät riitä kattamaan koko kotitalousvähennystä, vähentämättä jäänyttä osaa ei voi siirtää seuraaville vuosille.
  • Jos et hoksannut hakea kotitalousvähennystä jonakin vuonna, voit hakea sitä myös jälkikäteen täyttämällä verottajan oikaisuvaatimuksen.

Ilmoitusohjeet ja tarkemmat tiedot tuista, jotka vaikuttavat kotitalousvähennyksen saamiseen näet täältä: vero.fi/kotitalousvähennys.

Kurkkaa myös mitä muita etuja hyödyt, kun teet ikkunaremontin talvikautena. Lue lisää tästä.