FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Upea ranskalaistyylinen kesähuone syntyi HR-Ikkunoiden avulla!

Innokas sisustusharrastaja Katariina sai idean kasvihuoneesta, jossa voisi sekä viettää rennosti aikaa perheen ja ystävien kesken että myös ylläpitää ruukkupuutarhaa. Hänen ajatuksensa oli myös, että kasvihuone erottuisi perinteisestä lasikasvihuoneesta.

HR-Ikkunat käytössä ranskalaistyylisessä kasvihuoneessa, joka on myös monikäyttöinen kesähuone.

Kasvihuoneesta  kesähuoneeksi

Yhdessä rakennusalalla toimivan, yrittäjämiehensä Samin kanssa he pyörittelivät asiaa tovin, kunnes idea lopulta muotoutui ranskalaistyyliseen kesähuoneeseen.

Massiivinen ja tukeva, tiilestä ja lasista valmistunut kesähuone valmistui syksyllä 2020. Monipuolisen kesähuoneen käyttöaika on huhtikuusta myöhään syksyyn, aina lumentuloon saakka.

Kesähuoneen toinen sivu on tehty ruukkupuutarhaa varten, jossa tällä hetkellä kasvaa chilit, salaatit, vesimelonit ja munakoisot helppohoitoisissa ruukuissa. 

Voi koota koko salaatin suoraan ruukuista lautaselle, kun ollaan syömässä täällä, mainitsee Sami tyytyväisenä.

Isot ikkunapinnat irrotettavilla koristeristikoilla antavat valoa ja tunnelmaa.

Ruukkupuutarhan ohella kesähuoneen toinen tarkoitus on olla paikka, missä voi chillailla ja rentoilla perheen kesken. 

Se onkin ollut suosittu ruokailupaikka.

- Etenkin viikonloppuisin päiväkahvit juodaan useasti kesähuoneessa, Katariina kertoo iloisesti.

Sohvan edessä komeilevan tulisijan ansiosta kesähuoneen käyttöaika on aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn.

 - Helposti tarkenee jo huhtikuussa oleskella täällä ilman ulkovaatteita, Sami kertoo.

Ikkunaseinät ja upeasti muotoillut päädyt antavat kesähuoneen oleskelijoille paljon valoa ja näkymää ulos pihalle ja luontoon. Monivuotinen viiniköynnös viimeistelee kesähuoneen ranskalaistunnelman.

Kesähuoneen ikkunat ovat 1-lasiset, valkoiset puu-alumiini-ikkunat.

HR-Ikkunoiden asiakaspalvelu vie voiton muista ikkunavalmistajista

Ikkunat kesähuoneeseen valmisti HR-Ikkunat. Kesähuoneen ikkunoiden haluttiin olevan 1-lasiset, väriltään valkoiset sekä irrotettavilla ikkunaristikoilla olevat puualumiini-ikkunat. Ikkunoiden tilaus ja toimitus sujuivat vaivattomasti.

Pariskunnalle oli HR-Ikkunat tuttu jo kotinsa ikkunoiden osalta. Heidän 2016 valmistunut omakotitalo on myös Katariinan suunnittelema ja piirtämä. Talon kaikki 48 ikkunaa on HR-Ikkunoilta. Energiatehokkuus ja irrotettavat ikkunaristikot olivat kodin ikkunoiden vaatimukset.

Katariina ja Sami kilpailuttivat silloin useamman ikkunavalmistajan, mutta HR-Ikkunat vetivät pisimmän korren erityisesti asiakaspalvelunsa ansiosta. Tilauksen helppous oli asia, joka jäi mieleen.

- Yhdellä ostolla saatiin kaikki ikkunat ristikoilla ja tarvittavat hyttysovet, Sami muistelee tilaamisprosessia. - Hinta oli myös kilpailukykyinen, hän jatkaa.

Kodin ikkunoiksi valikoitui lopulta valkoiset puualumiini-ikkunat irrotettavilla koristeristikoilla. Talon ikkunoista 40 on avattavaa MSEAL-ikkunamallia ja loput ovat kiinteitä MEKA 3K-ikkunamallia.

Kodin ikkunoissa on käytetty MSEAL-ikkunoita sekä MEKA 3K-ikkunaa.

Asiakaspalvelun laadulla on suuri merkitys rakentajalle

- Ikkunavalmistajaa valitessa kannattaa mennä palvelu edellä, vinkkaa Katariina. Ei se edullisin auta, jos asiakaspalvelusta ei enää vastata reklamaatiotapauksiin.

- HR-Ikkunoilta tullaan paikan päälle auttamaan ja korjaamaan tilanne, jos jotain tulee. Sen näkee, että heille laatu on kunnia-asia, Sami komppaa vaimoaan.

Taloon tilatuissa ikkunoissa oli osa kilvistä ruuvattu niin tiukalle, että lukot olivat vääntyneet mutkalle, jonka myötä lukko ei päässyt toimimaan oikein ja oli raskas käyttää. Katariina ja Sami ottivat yhteyttä HR-Ikkunoihin ja kertoivat asiasta.

- Tosi hyvä asenne reklamaatioihin, kehuu Katariina, joka hänkin toimii yrittäjänä. - Reklamaatio kuunneltiin ja otettiin todesta, hän jatkaa.

Vika-asia korjaantui HR-Ikkunoilta itse toimitusjohtajan, Karin toimesta. Hän vaihtoi ikkunoihin uudet lukot, jonka ansiosta ikkunoiden käyttö sujuu taas vaivattomasti.

HR-Ikkunoilla on sellainen vanhan ajan hyvä palvelu, Sami toteaa. - Moniko toimitusjohtaja tulee itse paikan päälle selvittämään ongelmaa, hän myhäilee tyytyväisenä.

Neljännen sukupolven perheyrityksenä HR-Ikkunat ovat valmistaneet ikkunoita Suomessa jo yli 60 vuoden ajan. Puuseppätaitojen ansiosta ikkunoiden valmistus on aina tehty pitkälti käsityönä, joten tämän ansiosta ikkunan anatomia tunnetaan HR-Ikkunoilla hyvin.