FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

5 hyvää syytä vaihtaa ikkunat talvella!

Ikkunaremontti omakotitaloon on edullisinta ja nopeinta tehdä talvella. Alla lisää ikkunoiden talviasennuksen muista eduista.

Talviaikaan saat uudet ikkunat edullisemmin ja nopeammin.

1. Ei kosteutta rakenteisiin

Talvisin ilma on kuivempaa kuin kesällä, joten talvi antaa sen vuoksi otolliset olosuhteet ikkunaremontille.

Asennustyö tehdään pääosin sisältä käsin, joten pakkanen ei haittaa asentajienkaan työtä.

Tiivistysaineena käytetään talvieristevaahtoa, joka mahdollistaa tilkeraon eristyksen jopa -20 asteessa.
2. Asumisviihtyisyys lisäntyy

Miksi tuhlaisit muutenkin pitkän ja kylmän talven epäviihtyisään asumiseen? Uusien ikkunoiden myötä koko asunnon ilme kirkastuu ja raikastuu. 

Talvella veto tuntuu kaikista ikävimmältä. Vaihda vanhat ja vetoisat ikkunat tiiviimpiin siis heti ongelmien ilmaantuessa eikä vasta "ensi kesänä". 

Talviaikaan ikkunoiden toimitusaika voi olla jopa vain kolme viikkoa.


3. Säästöä lämmityskuluihin välittömästi

Mitä aikaisemmin vaihdat vanhat ikkunat uusiin, sen aiemmin myös säästät lämmityskuluissa!

Uusien ikkunoiden asennuskin tehdään mahdollisimman energiaasäästävästi, sillä ikkunat vaihdetaan nopeasti yksi kerrallaan ja väliovet suljettuna. Näin kodin lämpö ei karkaa kokonaan harakoille ikkunoiden vaihtamisen aikana.

Kertasummana ikkunaremontin hinta voi tuntua suurelta, mutta käyttövuodet (puualumiini-ikkunoilla jopa 50 vuotta) huomioiden, niiden hinta jää lopulta aika pieneksi. Voit myös maksaa osamaksulla ostamalla ikkunat OP Rahoituksella.


4. Nurmikko, kukkapenkit ja muu piha-alue kiittää

Pakkastalvella tehty ikkunaremontti säästää myös piha-alueita. Jäisessä maassa ikkuna-asentajien, jätelavan ja mahdollisten nostimien jättämät jäljet nurmikko- ja kukkapenkkialueille jäävät pieniksi. 

Mikäli kotiinne tai mökille on tarkoitus tehdä muutakin remonttia, niin eri remontti- tai rakennusvaiheet on syytä tehdä eri aikoihin turvallisuudenkin kannalta.
5. Vietä kesä lomaillen

Kun ikkunaremontti on hoidettu alta pois jo talvella, stressi ikkunaremontista poistuu.

Kuvittele kuinka vietät ensi kesän rennosti kotona tai mökillä ilman ikkunaremonttihuolia. Ellei sitten myös mökille tarvitse vaihtaa ikkunoita... Jonka senkin voi tehdä Suomen pitkän talviajan aikana. Hyödynnä talviajan edut kotiin, mökille, rakenteilla olevaan kotiin, lue lisää alla olevasta talvikampanjastamme.

Hyödynnä siis pitkä talviaika remontointiin ja keskity kesällä vain nauttimaan!