HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

Auringonsuojalasit

Valitse auringonsuojalasi ja oikeat kaihtimet

Suuret ikkunat ovat ihanat, kun luonnonvalo pääsee sisään ja on hyvä näkyvyys ulos pihalle tai taloa ympäröivään maisemaan. Etenkin talvella kaikki valo onkin tervetullutta ja kevätauringon paiste piristää oloa kaamoksen jälkeen. 

Kesällä tilanne voi kuitenkin käydä tukalaksi, jos sisätilojen lämpötila nousee liian korkeaksi auringon porottaessa, tai jos valo häikäisee niin, ettei TV:n katselusta tule mitään. 

Hyvät yöunet ja raikas koti myös kesällä!

Ikkunoihin on saatavissa auringonsuojalasit, jotka estävät liian lämpöenergian pääsemisen sisälle ja ehkäisevät myös häikäisyä. Auringonsuojalasin kanssa ei tarvita välttämättä varjostimia tai kaihtimia ollenkaan, jollei tilaa tarvitse pimentää tai ei haluta näkösuojaa. 

Kesällä valoisasta ulkotilasta ei juurikaan näe hämärämpiin sisätiloihin, mutta talvella, kun ulkona on pimeää ja sisätilat valaistaan, kaikki mitä talon sisällä tapahtuu, näkyy hyvin myös ulos. Talvisaikaan ulkona voi myös olla häikäiseviä katuvaloja, jotka eivät ole kesällä käytössä. Ikkunoita ja lisävarusteita valitessa onkin hyvä huomioida eri vuodenaikojen vaikutus olosuhteisiin.

Sekä auringonsuojalaseista että kaihtimista on etua sekä kesällä että talvella, koska ne eristävät hyvin lämpöä molempiin suuntiin. Etenkin suurempiin ikkunoihin auringonsuojalasi on suositeltava energiatehokkuudenkin takia, talvella se tuo säästöä lämmityskustannuksiin ja kesällä vähentää jäähdyttämisen tarvetta.


Makuuhuoneen pimennys takaa hyvät yöunet

Makuuhuoneen hämärtäminen tai pimennys voi olla tärkeää hyvien yöunien takaamiseksi tai vaikka elokuva- ja peli-iltojen tunnelman luomiseen. HR-Ikkunoihin on asennettavissa erilaisia Solar-kaihtimen kaihdinmalleja. Solar-kaihtimet valmistetaan Suomessa.

1. Pimennyskaihtimet

Pimennyskaihtimet hämärtävät huoneen jopa 100% pimeäksi. Ne valmistetaan polyester-kennokankaasta, jossa on lämpöä eristävät ilmataskut, jolloin ne estävät auringon lämmön pääsyn sisään ja toimivat myös talvella lämpöeristeenä. Kankaan voi pyyhkiä kostealla liinalla puhtaaksi, mutta peseminen ei onnistu. Valittavissa on kaksi mallia:

Lasin pintaan asennettava pimennyskaihdin. Valon määrää on helppo säädellä avaamalla kaihdinta ylhäältä tai alhaalta.

 • Pimennysaste 4/5
 • Heijastaa auringon lämpösäteilystä 72%
 • 4 eri sävyä: valkea, beige, vaaleanharmaa ja tummanharmaa

Ikkunan väliin asennettava pimennyskaihdin, joka asennetaan pimennyslistojen avulla lasien väliin.

 • Pimennysteho on 5/5
 • Parantaa ikkunan lämmöneristävyyttä 24%
 • Heijastaa auringon lämpösäteilystä 90%
 • 4 eri sävyä: valkea, beige, vaaleanharmaa ja tummanharmaa

Sälekaihtimet

2. Perinteiset sälekaihtimet

Sälekaihtimet voidaan asentaa joko ikkunan pintaan tai väliin, myös lasiaukollisiin oviin. Kääntyvät säleet hämärtävät tilan ja ehkäisevät auringon lämpöenergian pääsemistä sisälle. 

Sälekaihtimilla saa hyvän näkösuojan estämättä valon pääsemistä sisään, ja niillä voi hämärtää sisätiloja. 

Sälekaihtimissa on laaja värivalikoima ja kaksi mallivaihtoehtoa:

Ikkunan pintaan asennettava kaihdin, jota säädetään tangon ja narujen avulla. Tämä malli sopii kiinteisiin yksilasisiin ikkunoihin. Ovikaihdin on kuulaketjulla tai tangolla säädettävä, kätisyys valittavissa. 

Sekä ikkunan väliin asennettava, jota säädetään joko säätönupilla tai säätötangolla. Säätönupin asennus on ilmatiivis, jolloin se ei vaikuta energiatehokkuuteen. Käyttönuppien paikan voi valita itse ja valittavissa on 6 eri värivaihtoehtoa.

Vekkikaihtimet

3. Vekkikaihtimet

Ei enää raidallisia sisätiloja! Korvaa perinteiset alumiiniset sälekaihtimet modernilla ilmeellä ja pehmeällä valolla! 

Vekkikaihtimet voidaan asentaa joko ikkunan väliin tai pintaan, jolloin on valittavissa ylhäältä ja alhaalta säädettävä malli. Kankainen vekkikaihdin eristää lämpöä molempiin suuntiin ja pintaan asennettuna parantaa myös tilan akustiikkaa!

 • Valonläpäisy noin 50%
 • Parantaa lämmöneristävyyttä noin 27%
 • Heijastaa auringon lämpösäteilystä noin 90%
 • Ilmatiivis säätönuppi, 6 väriä
 • Värivaihtoehdot valkea, vaaleanharmaa, hiilenmusta ja ruskea, kankaan väri ulos päin on aina vaalea
 • Vesipestävä
 • Sopii myös liukuoviin