FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde

Erikoisvalmisteiset HR-Ikkunat Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteessä

Vuodesta 1974 alkaen Jyväskylän yliopiston kirjasto on toiminut Seminaarinmäen kampuksella Arto Sipisen suunnittelemassa rakennuksessa.

Kirjasto peruskorjattiin vuosina 2019–2021. Tuolloin suunnittelijana toimi Arto Sipisen poika Ari Sipinen. 

Rakennus on suojeltu jopa sisustuksen osalta ja peruskorjaus suunniteltiin alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Tyylillisesti rakennus edustaa konstruktivismia. Ulkoa päin rakennus onkin hillitty ja geometrinen, siniset palkit ja detaljit korostavat julkisivun järjestelmällistä ilmettä. 

Kun saapuu rakennuksen sisään, edessä avautuu avara aulatila, johon tulvii luonnonvaloa kattoikkunoista. Alkuperäistä sisustussuunnittelua noudattava värikkyys piristää mieltä. Hallitseva tehosteväri on keltainen ja kirjastoa kutsutaankin toisinaan "keltaiseksi kirjastoksi".

Peruskorjauksen suunnittelutyö palkittiin Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla vuonna 2022.

Voit tutustua kirjastorakennukseen tarkemmin esimerkiksi tästä artikkelista.

Kuultokäsitellyt HR-Ikkunat kirjaston lukusaleissa ja toimitiloissa

HR-Ikkunat valmisti kirjaston yläkerran tummat avattavat puuikkunat, joihin on integroitu sälekaihtimet. Ikkunoiden ulkopuoli on lämpökäsiteltyä puuta ja pinnat on kuultokäsitelty mustaksi.

Meiltä mittatilausikkunat kaikkiin kohteisiin!

Olemme tehneet useita projekteja museoviraston valvomiin kohteisiin. Tuotantomme mukautuu joustavasti erilaisiin tilauksiin ja voimme toteuttaa asiakkaille yksilöllisiä ratkaisuja kustannustehokkaasti. Myös laadun tarkkailussa olemme ylivoimaisia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!