FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Päivä HR-Ikkunoiden tehtaalla avaa näkymän kotimaiseen yrittäjyyteen ja ammattiosaamiseen

HR-Ikkunoiden tehtaalla pääsee ihailemaan ahkerien ihmisten osaamista. Tehtaalla työskentelee toistakymmentä työntekijää, jotka antavat päivittäin panoksensa siihen, että suomalaisiin koteihin ja julkisiin tiloihin valmistuu laadukkaita ikkunoita.

Se ei ole ihan vähäpätöinen asia, koska ikkunoilla rakennuksiin luodaan lämpöä ja turvaa. Ikkuna on rakennuksen haurain kohta, se on tärkeä elementti kodin ja maailman välissä. Siksi meidän tehtävämme on valmistaa 100% laadukkaita ikkunoita.

Moderni puusepäntehdas

Ikkunan elinkaari alkaa siitä, kun verstaalle saapuu pinoittain valikoitua kotimaista mäntyä. Puut höylätään ja katkotaan oikeaan muotoon ja mittaan.

Verstaan toiminta on vain osittain automatisoitua. Koneet suorittavat esimerkiksi helojen työstöt, mutta puuseppämme huolehtivat työvaiheiden etenemisestä ja kiinnittävät helatkin käsin.

Ikkunoihimme on siis kaikissa valmistusvaiheissa kokeneen puusepän käsituntuma. Näin mahdolliset materiaaliviat tai rakenteiden heikkoudet havaitaan heti ja ongelmat voidaan korjata varhaisessa vaiheessa.

HR-Ikkunat syntyvät ihmisten käsissä

Valmistamme moderneja tuotteita, joissa hyödynnetään uusimpia innovaatioita,  mutta perinteinen käsityöläisperinne näkyy HR-Ikkunoiden tuotantolinjan alusta loppuun. Karmien ja puitteiden kasaaminen, lasien asennus ja listoitus, kaikki tapahtuu käsin. 

Tämä takaa meille hyvä kilpailuaseman ikkunoiden valmistajien joukossa: tuotantomme mukautuu joustavasti erilaisiin tilauksiin ja voimme toteuttaa asiakkaille yksilöllisiä ratkaisuja kustannustehokkaasti. Myös laadun tarkkailussa olemme ylivoimaisia.

Yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme ovat huomanneetkin, että meiltä tulee tasaista laatua. Se on mahdollista siksi, että tehtaassamme työskentelee kädentaitajia, joista kukin omalla panostuksellaan varmistaa sen, että missään tuotannon vaiheessa eteen päin ei pääse tuote, jossa on jotain huomautettavaa.

Pintakäsittely asiakkaan toiveiden mukaan

Jokainen tilaus suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin ja myös pintakäsittely valitaan kohteeseen sopivaksi. 

Maalaamossa näkyy, että tällä hetkellä mustat ikkunat ovat suosittuja ja niillä saakin sisustukseen tyylikkyyttä. Etenkin isoissa ikkunoissa musta karmi kehystää kauniisti ulkoa näkyvän maiseman.

Valmistamme paljon standardimitoista poikkeavia ja erikoismuotoiltuja ikkunoita. Toteutamme sekä isoja että pieniä tilauksia myös perinneikkunoita erilaisiin arvokohteisiin. Myös uudisrakentajat haluavat usein persoonallisia ratkaisuja, joihin standardimittaiset ikkunat eivät istu.

Olemme valmistaneet esimerkiksi lattiasta kattoon ulottuvia saunan ikkunoita, pyöreitä maisemaikkunoita, vinosivuisia ikkunoita... kaikki onnistuu ja kaikenlaiset ikkunat voidaan varustaa tarvittavin erikoisominaisuuksin. 

Laadukas ikkuna on yhteistyön tulos

Ikkunan valmistukseen liittyy monenlaisia erilaisia työtehtäviä ja viimeistelyjä, jotka eivät varsinaisesti näy valmiissa tuotteessa. Myös ikkunoiden kuljetus täytyy suunnitella. Kaikki yksityiskohdat täytyy hoitaa huolellisesti, jotta asiakkaalle toimitettava tuote on 100% laadukas.

HR-Ikkunoiden menestyksen takana onkin yhteen hiileen puhaltaminen. Koko porukka on sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin ja työ myös palkitsee, kun oman käden jälki näkyy monissa merkittävissä kohteissa ympäri Suomen.

Lasielementtien kiinnitys on oma taiteenlajinsa 

Karmeihin ja puitteisiin kiinnitetään lasit, jotka saapuvat tehtaalle valmiina elementteinä. Lasin asennuksessa käytetään apuna imukuppeja ja muita käsityökaluja. Työ viimeistellään silikonilla tai tiivisteellä sekä lasituslistoilla

Lasivalinnat asiakkaan suunnitelman mukaan

Lasivalinnoilla voidaan vaikuttaa mm. turvallisuuteen, lämmöneristävyyteen, äänieristävyyteen, palosuojaan... 

Lue lisää ikkunoihin ja ikkunalaseihin valittavista ominaisuuksista Lasioppaasta.

Ikkunat asennusvalmiina työmaalle

Valmiit ikkunat pakataan ja ne lähetetään asiakkaan työmaalle. Ammattitaitoiset asentajamme tekevät ikkuna-asennuksia lähes koko Suomen alueella, mutta asennuksen voi hoitaa myös asiakas itse.

Uusien ikkunoiden asentaminen on nopea työvaihe, kun kaikki on valmiina. Ikkunaremontti yleensä valmistuukin työpäivän aikana.

HR-Ikkunatehdas toimii jo neljännessä polvessa

Nykyinen ikkunatehdas toimii Kalajoen Tyngän kylällä samalla tontilla, mihin perheyrityksen perustaja Heikki Ruhkala rakensi ensimmäisen verstaansa 50-luvulla. Nykyäänkin perheyritys on Heikin jälkeläisten hallinnassa ja toiminta on vuosikymmenten saatossa kehittynyt ja vahvasti juurtunut.