FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Energiatehokas ikkuna pienentää kotisi käyttökustannuksia!

Energiatehokkaat ikkunat ja oikeat lasivalinnat antavat kodin suunnitteluun vapauksia muun muassa lämmityspattereiden, lattialämmityksen ja ikkunasuuntauksien suhteen.

Energiatehokkaiden ikkunoiden sisälämpötila ei kovillakaan pakkasilla laske epämiellyttävän alhaiseksi, joten ikkunoiden alapuolelle ei välttämättä tarvitse lainkaan pattereita.

Suurten maisemaikkunoiden kohdalla, joiden alareuna on lattian tasalla, voidaan lattialämmitys asentaa kulkemaan enemmän ikkunoiden ja ulkoseinien lähellä.

Pienennä kodin käyttökustannuksia energiaa säästäen!

Yleinen luulo on, että isot ikkunat vetävät. Todellisuudessa asia on päinvastoin. Energiatehokkaissa ikkunoissa koon suurentuessa myös lämmönläpäisyarvo paranee. Ikkunoiden U-arvo kertoo, kuinka paljon ikkuna läpäisee lämpöä. Mitä pienempi U-arvo on, sitä paremmin se eristää lämpöä. 

Myös ikkunoiden ilmansuuntaussijoituksen merkitys vähenee, kun valitaan nykyaikaiset ikkunat. Yleensä ikkunoiden sijoittamiseen vaikuttavat ilmansuunnat, koska lämpö ja valo tulevat sieltä, missä aurinkokin on. Energiatehokkaiden ikkunoiden sekä suojalasivalintojen avulla sisälämpötila saadaan pysymään miellyttävänä päätitpä sijoittaa ikkunat mihin ilmansuuntaan hyvänsä. Oikea lasivalinta vähentää viilennysjärjestelmän maksimitehon käyttöä samalla kuitenkin ehkäisten tehokkaasti kodin lämpenemistä helteellä.

Yleisesti auringonsuojalasia suositellaan olohuoneen ikkunoille, jotka altistuvat auringon paahteelle. Myös tekstiilit ja huonekalut kestävät paremmin, kun auringonsäteiden läpäisyä hillitään. Aurinkosuojalasin edulliset ominaisuudet kestävät ikkunan koko eliniän. Ne eivät myöskään aiheuta käytön tai huollon suhteen mitään erityistoimenpiteitä. Kaiken lisäksi auringonsuojalasitus toimii myös toisinpäin, eli se on hyvä lämmöneristyslasi. 

HR 2+2 modernissa puualumiini-ikkunassa U-arvo on huippuluokkaa, 0,55 W/m2K.