HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

Ikkunapesuohje syksyllä

Vielä ehtii pestä ikkunat!

Vuosi on taas siinä vaiheessa, että pimeys valtaa suurimman osan päivästä. Varmista että kaikki mahdollinen valo pääsee talvellakin sisään. Ikkunanpesu kannattaa tehdä, sillä lika voi viedä auringonvalon tehosta jopa 40 prosenttia!

Viileällä kelillä pesupäiväksi kannattaa valita kirkas ja tuuleton päivä. Vältä kuitenkin suoraa auringonpaistetta, sillä aurinko (kuten tuulikin) kuivattaa pesuaineen ikkunaan kiinni nopeasti.

Aloita urakka ottamalla verhot pois. Vie ne ulos tuulettumaan tai laita pesuun.

  • Ikkunanpesu kannattaa aloittaa sälekaihtimista. Imuroi suljetut kaihtimet molemmilta puolilta tai käytä pölykinnasta. Pyyhi pinttyneet liat nihkeällä liinalla. Vältä kosteutta, sillä kaihtimet jäävät helposti laikukkaiksi.
  • Jatka imuroimalla pölyt ikkunanpuittesta tai pyyhi ne kuivalla mikrokuituliinalla ja viimeistele kostealla liinalla likatahrojen (rasva, lika, hyönteiset) poistamiseksi.
  • Kylmällä ilmalla lasipintojen pesuvesi tulee olla myös kylmää, sillä lämmin vesi saattaa aiheuttaa kylmään lasiin niin voimakkaita jännityksiä, että lasi voi rikkoutua.
  • Lasipintojen pesu kannattaa aloittaa uloimmasta ikkunasta, jolloin voit tarkkailla pesutulosta työn edetessä, eikä roiskeita tule jo pestyihin ikkunoihin.
  • Vaihda pesuvesi tarpeeksi usein, etteivät veden mukana mahdollisesti kulkeuvat hiekanmurut naarmuta ikkunaa. Myöskään teräsraappaa ei suositella käytettäväksi, koska se saattaa helposti jättää lasin pintaan pysyviä naarmuja. Naarmuista lasi saattaa lähteä säröytymään ja hajota kokonaan.
  • Kuivausvaiheessa pyydystä valuva likavesi pitämällä ikkunanpesuliinaa ikkunan alareunassa, jolloin liina suojaa ikkunapuitteita, seinää ja lattiaa.
  • Kuivaa ikkuna ikkunakuivainlastalla yhdensuuntaisin ja hieman limittäisin vedoin. Paina lastaa napakasti, mutta ei liian kovaa.
  • Kuivaa lasta liinaan aina ennen uutta vetoa.
  • Pese ikkunapinta kerrallaan ja anna pestyn lasipinnan kuivahtaa hetki ennen ikkunan sulkemista. Näin vältät ikkunoiden väliin jäävän huurun.
  • Ikkunaa suljettaessa on huomioitava, että kaikki sulkuhelat ovat asianmukaisesti ja huolella suljetut.

Lopuksi pyyhi ikkunalauta, kulmat ja nurkat mikrokuituliinalla. Laita verhot paikoilleen. Keitä kahvit ja istahda alas nauttimaan kirkkaista ikkunoista! Muistathan pestä turvalasit ilman kuivauslastaa. Täältä voit lukea lisää turvalasien pesuohjeista
 
Lue täältä myös tarkemmin ikkunoiden huolto- ja takuuohjeista ja lataa maksutta kätevä vuosihuoltotaulukko!