FI | EN | SE

Perinneikkunat mittatilauksena

Museoviraston hyväksymät perinneikkunat omien mittojen mukaan

Perinneikkunat vanhaan taloon

Kokonaan puusta valmistetut perinneikkunat myös suojelukohteisiin

HR-Ikkunat valmistaa myös museoviraston hyväksymiä perinneikkunoita suojeltuihin rakennuksiin ja arvokiinteistöihin. Perinneikkunat valmistetaan puusta.

Historiallisissa kohteissa ikkunoiden valinta tehdään rakennuksen ehdoilla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että vanhan talon omistajan täytyisi tinkiä asuinviihtyvyydestä, vaan oikealla ikkunavalinnalla saadaan sekä modernien ikkunoiden edut että säilytetään julkisivun ulkonäkö ja rakennuksen tunnelma. 

Perinneikkunamallit

SUE on sisään-ulos aukeava perinne puuikkuna, jollaista valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan. Nimensä mukaisesti sen sisäpuite aukeaa sisäänpäin ja ulkopuite ulospäin. Ulkopuitteessa on lehtisaranat ja ulkopuitteen lasit kitataan paikalleen. Ikkunassa voi olla esimerkiksi kiristävät sormihaat ulkopuitteessa ja ulkopuite voi olla sivellinmaalattu, jolloin käsityön jälki näkyy kauniisti ikkunan pinnalla.

Toinen perinneikkunamalli on MSER, joka on sisäänpäin avattava kaksipuitteinen puuikkuna ruunanhuulella. Lasitus voidaan tehdä lasituslistoilla tai kittaamalla.

Ikkunoiden lisävarusteet toiveiden mukaan

Perinneikkunat voidaan valmistaa energiatehokkaaksi ja asunmukavuutta parantavaksi aivan kuten kaikki modernit ikkunatkin. Myös perinneikkunoihin voidaan asentaa erikoislaseja ja lisävarusteita, kuten säleverhoja, hyönteispuitteita, ristikoita, korvausilmaventtiileitä. Lue lisää ikkunoiden lisävarusteista ja -ominaisuuksista:

Ikkunalasien lisäominaisuudet

Lisävarusteet

Helat

Asiakastarina:
HR-Ikkunat vanhaan taloon

Puolukkamäen julkisivu palautettiin uusien omistajien myötä alkuperäiseen ulkonäköön uusilla HR-ikkunoilla.

Puolukkamäki on esimerkki siitä, miten modernein ominaisuuksin varustellut ikkunat oikein suunniteltuna istuvat täydellisesti historialliseen taloon.

Uudet ikkunat vanhaan taloon

Yksilölliset ikkunat ja ovet

Kitatut puuikkunat

Kittaus on perinteinen tapa viimeistellä ikkunalasien kiinnitys ja estää veden pääseminen lasin ja puitteiden väliin. Nykyään puuikkunoissa ulkopuite lasitetaan usein lasituslistoilla, mutta kitattaessa tuo lasilista jää pois ja tilalle laitetaan ikkunakitti. Kitattuja ikkunoita käytetään yleensä perinnerakentamisessa tai perinnetalon remontoinnissa. Kitattuja ikkunoita saa eri lasivaihtoehdoin ja lisävarustein varusteltuna, kuten muitakin HR-Ikkunoita. 

Avullamme voit suunnitella taloosi modernit asumisviihtyvyyttä lisäävät ja energiatehokkaat ikkunat ilman, että sinun tarvitsee tinkiä rakennushistoriallisista arvoista!

PYYDÄ TARJOUS

Huomioi ilmanvaihto, kun vaihdat uusiin energiatehokkaisiin ikkunoihin!

Kun päätät vaihtaa ikkunat uusiin, huomioi jo suunnitteluvaiheessa uusien ikkunoiden vaikutus ilmanvaihtoon!
Näin vältyt mahdollisilta sisäilmaongelmilta.

Lue kuinka vältät sisäilmaongelmat

Puuikkunat

Puuikkunoiden huolto

Säännöllisesti suoritettujen huoltotoimenpiteiden avulla vanhatkin puuikkunat ovat erittäin pitkäikäisiä. Ikkunoiden kuntoa kannattaakin tarkkailla ja tehdä korjauksia aina tarpeen mukaan. 

Varsinkin talon eteläpuolen ja ikkunoiden alareunan kittaukset voivat haperoitua auringonpasiteesta ja kittauksia nokkivat myös linnut.  Ikkunoita ei tarvitse kitata tai maalata aina kauttaaltaan, vaan riittää että korjaa kuluneet kohdat. Hengittämätöntä silikonia ja muovikittiä ei kannata puuikkunoissa käyttää.


Lue lisää huolto-ohjeita

Milloin ikkunat kannattaa vaihtaa uusiin?

Jos ikkunoiden kunto mietityttää, kannattaa pyytää asiantuntijan arvio siitä, olisivatko vanhat ikkunat vielä kunnostettavissa. Yleensä ikkunoiden vaihtaminen kokonaan uusiin on tarpeellista vasta sitten, kun korjauskustannukset nousevat niin korkeiksi, että on järkevämpää vaihtaa ikkunat uusiin.

Milloin ikkunoiden uusiminen on ajankohtaista?

Yksilölliset ikkunat ja ovet

Pyydä tarjous perinneikkunoista!

Tehtaamme toiminta perustuu käsityön määrään ja tuotantomme sopeutuu hyvin yksilöllisiin tilauksiin. Siksi voimme tarjota erikoisvalmisteiset mittatilausikkunat kilpailukykyiseen hintaan. Kerro meille kohteestasi, niin laskemme tarjouksen!

PYYDÄ TARJOUS