HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

HR-Ikkunoiden perustaja Heikki Ruhkala.

Mikä yritys on HR-Ikkunat?

Millainen ikkunatehdas oikein olemme?

Tässä meistä lyhyesti. Isoisoisämme Heikki Ruhkala perusti Ruhkalan puusepänliikkeen 50-luvun loppu-puolella. Puusepäntaitojaan käyttäen hän valmisti huonekaluja puusta. Pian tuotanto suuntautui myös oviin ja ikkunoihin ja lopulta erikoistuen pelkästään ikkunoihin. Yhä yli 60 vuoden jälkeen Heikin perustama ikkunatehdas seisoo samalla tontilla. Myös ikkunoiden valmistustaito ja kokemus kulkee perimässä, sillä Heikin alulle laittamaa yritystoimintaa ovat ansiokkaasti jatkamassa jo hänen pojanpoikansa lapset.

Mistä?

Olemme suomalainen perheyritys Pohjois-Pohjanmaalta, Kalajoen Tyngän kylältä. Jälleenmyyjiämme löydät kautta maan - Helsingistä Rovaniemelle!

Millainen osaaminen meillä on?

Yli 60 vuoden kokemus puu- ja puu-alumiini-ikkunoiden valmistamisesta. Meiltä löytyvät niin Suomen energiatehokkaimmat ikkunat kuin myös Suomen parhaimmat äänieristysikkunat! 

Valikoimastamme löytyy oma mallisto äänieristysikkunoille sekä ikkuna- ja ovimallisto omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin. Puuseppätaitojen ansiosta meillä on myös vankkaa osaamista erikoismuotoisten ikkunoiden valmistamisesta.

Tutustu tästä HR Rauha-mallistoon.
Täältä voit lukea lisää HR Villa -mallistosta.

Osaamisemme perustuu?

Olemme perheyritys, jossa tieto ja taito on kulkenut jo neljännelle sukupolvelle saakka. Olemme täysin kotimaisessa omistuksessa oleva suomalainen perheyritys. Tilaamalla meiltä ikkunat tuet samalla suomalaista työtä! 

Tehtaan laajentumisesta huolimatta kaikki ikkunat tehdään puusepäntyönä, eli jokainen ikkuna käy kaikki valmistusvaiheet ihmisen käden kautta. Tällä varmistetaan laadun tasaisuus. Vain ikkunoiden maalausvaihe on automatisoitu ajan säästämiseksi.

Tehtaallamme työskentelevät osaavat ja luotettavat työntekijät, jotka ovat viihtyneet työssään pitkään. Nämä sekä energia- ja äänieristysosaaminen yhdistettynä hyväksi todettuun sormiliitokseen tekevät HR-Ikkunoiden ikkunoista kestävät, tehokkaat ja pitkäikäiset. Ikkunamme ovat myös tasalaatuisia.

Mitä jo ostaneet asiakkaat ovat sanoneet?

Meitä on kehuttu joustavaksi ja asiakapalveluamme ystävälliseksi, myös reklamaatiotapauksissa. Paljon saamme palautetta ikkunoidemme hinta-laatusuhteesta, sitä pidetään hyvänä. Täältä voit lukea lisää asiakkaidemme kokemuksia ja perusteluita sekä perusteluita, miksi he valitsivat meidän ikkunamme.

Millainen hintataso meillä on?

Pienenä perheyrityksenä saamme räätälöityä toimivan hinta-laatusuhteen jokaiselle asiakkaalleemme. Täältä voit lukea ikkunaremonttien hintatasoista. Huomaa myös, että kesäsesongin ulkopuolella hintataso laskee entisestään:

 • Syksy ja talvi ovat monestakin eri syystä parempi ajankohta ikkunoiden vaihtamiseen kuin kesä. Ainoa ero talvella tehtävään ikkunaremonttiin on se, että eristykseen käytetään talvieristevaahtoa, joka mahdollistaa tilkeraon eristyksen jopa -20 asteen pakkasessa.
 • Talvella tehdyn ikkunaremontin suurin etu on kuitenkin ikkunoiden nopeampi saatavuus. Ikkunatehtaiden suurin sesonki on kesäisin, jolloin myös toimitusajat ovat pidemmät. Talvella tehtyjen ikkunoiden toimitusaika on jopa vain 3 viikkoa!
 • Mikäli remonttia on tarkoitus tehdä laajemmastikin, kannattaa ikkunaremontti tehdä talvella. Eri aikoina suoritetut remontit tuovat joustavuutta remonttiaikatauluun. Lisäksi työ on turvallisempaa, kun samalla tontilla ei häärää useampia remontin tekijöitä materiaalivarastoineen.
 • Pakkastalvi myös säästää piha-alueita. Jäisessä maassa ikkuna-asentajien, jätelavan ja mahdollisten nostimien jättämät jäljet nurmikko- ja kukkapenkkialueille jäävät pieniksi.
 • Yleensä myös pelätään, että talvella ikkunoiden vaihdon yhteydessä asunto jäähtyy huomattavasti. Sulkemalla väliovet saadaan kuitenkin estettyä asunnon liika jäähtyminen. Ikkunat vaihdetaan yksi kerrallaan, jolloin yksi ikkuna-aukko on avoinna vain noin vartin, korkeintaan puoli tuntia. Tämä vastaa samaa aikaa kuin kunnon tuuletus. Saat samalla kertaa siis myös tuuletuksen kesän pölyille!

Hintatasoamme perusteltiin myös Suomen ensimmäisen Joutsenmökki-rakentajan toimesta erinomaiseksi. Kurkkaa kuvat valmistamastamme suuresta pyöreästä ikkunasta!

Miksen ole kuullut teistä aikaisemmin? Miksi kuulen teistä vasta nyt?

Luonteeltaan vaatimattomana perheyrityksenä emme halua olla henkseleiden paukuttelijoita vaan luotamme siihen, että HR-Ikkunoiden laatu ja palvelu puhuvat puolestamme. Tärkein arvomme onkin vastuullisuus, myös myynnissämme. Lue lisää täältä vastuullisesta myyntitavastamme

Olemme keskittyneet aikaisemmin pääsääntöisesti vain lähialueidemme ikkunamarkkinoille sekä tarjonneet ikkunoitamme kauemmaksi vain lukuisten yhteistyökumppaneiden, mm. Jämsän Huvilarakentajien, Puula Hirsitalon ja Syöte-Huvilan kautta. 

Jälleenmyyjiämme ovat muun muassa:

 • Hirsiset 
 • Hevi Kivitalot 
 • Puula Hirsitalot 
 • Syöte Huvilat 
 • Timber HIrsi 
 • Purmo Hirsi Timber 
 • Jämsän Huvilavalmistajat 
 • Vaaran Aihkitalot
 • Suomen Ovimarket 
 • Ovikauppa Ercoma 
 • Rovaniemen Puutuote 
 • Rakennus- ja kattopalvelu Heikki Pirttinen

  Sekä kaikki Suomen

 • Puumerkki-, 
 • Stark- ja 
 • K-Rauta-myymälät

Tavoitteenamme on kuitenkin olla tunnettu ikkunayritys myös yksityisasiakkaille Suomessa. Sen tähden olemme nykyään panostaneet digitaaliseen markkinointiin ja toiminta-alueenamme on nyt koko Suomi.

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

Huomionarvoista on käyttämämme laadukkaat raaka-aineet. Pääasiassa käytämme suomalaista puutavaraa, mutta välillä sitä tulee myös Virosta. Puuna käytämme oksatonta, sormijatkettua mäntyä, joka soveltuu luonnostaan ulkokäyttöön mm. sydänpuun lahonkestävyyden ja lujuusominaisuuksien vuoksi.

Eristyslaseihin käyttämämme välilista on palkittu Super Spacer® metalliton välilistajärjestelmä. Joustavan ja erittäin hengittävän solumuovimatriisin ansiosta Super Spacer®in suuri sikkatiivipitoisuus imee kosteutta tavallistakin nopeammin ja mahdollistaa alan alimman kaste-/huurrepisteen. Patentoidun höyrysulun ja lisätiivisteen kanssa se pitää kosteuden ulkona ja argonkaasun sisällä.

Ikkunoiden lisävarusteet eli säleverhot, hyttyspuitteet ja ikkunaristikot ovat kotimaisen SOLARin tuotteita. SOLAR on laadukkaiden ja korkealuokkaisten sälekaihtimien ja irtoristikoiden sekä Suomen kattavimman hyönteissuojavalikoiman laatumerkki.Tykkää meistä myös Facebookissa. Sivuillamme jaamme vinkkejä ikkunoiden tilaamiseen, esittelemme ikkunoitamme sekä vastaamme kysymyksiin! Instagrammin puolelta pääset kurkistamaan tehtaan ja toimiston arkeemme. Tervetuloa seuraamaan täysin kotimaisen ikkunavalmistajan arkea!

Miten otan yhteyttä?

Ystävälliseen asiakaspalveluumme saat nopeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse:
p. (08) 466 320
myynti@hrikkunat.fi

Voit lähettää meille myös yhteydenottopyynnön sivujemme kautta. Jätä viesti, autamme mielellämme valitsemaan sinulle sopivimmat ikkunaratkaisut!

HR-Ikkunat - Kodin ja maailman välissä.