FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Mietityttääkö ikkunaremontin hinta? Lue miten vaikutat siihen!

Ikkunaremontin ajankohtaa tulee miettineeksi erityisesti syksyisin ikkunoiden huurtuessa, mutta myös kesällä, kun ikkunoita käytetään enemmän. Ensimmäisenä urakassa usein mietityttää ikkunaremontin hinta. 

Ikkunoiden uusiminen on ajankohtainen kaikille omakotitaloasujille useimmiten vain kerran elämässä, joten se on yleensä tarkoin harkittu ja kilpailutettu investointi. 

Lue tästä, paljonko Harri ja Leena maksoivat 8 MSEAL-ikkunan ja ulko-oven ikkunaremontista

Ikkunaremontin hinta on edullisempi sesongin ulkopuolella.

Mistä ikkunaremontin hinta pääasiassa koostuu?

Ikkunoiden osuus kokonaiskustannuksista on noin puolet. Yksittäisen ikkunan hintaan vaikuttaa eniten ikkunan lämmönläpäisykerroin eli U-arvo sekä ikkunan välikarmien määrä. Erilaisista ikkunamalleista yksinkertainen, yksiosainen ikkuna on edullisin vaihtoehto.

Ikkunoiden hinta koostuu lisäksi useasta muusta valinnasta:

 • Lasien lukumäärä ikkunoissa: tavoiteltu energiatehokkuus ja äänieristävyys
 • Lasien ominaisuudet: auringonsuoja, itsepuhdistuva, huurtumisen esto, turvalasi
 • Ulkonäköasiat: ulkopuolen tyyli, koko ja värit, irtoristikot
 • Lisävarusteet: sälekaihtimet, tuuletusikkunat, tuloilmaikkunat ja venttiiliratkaisut, hyttysverkot
 • Talon tyyppi ja seinän rakenne: avattava vai kiinteä ikkuna ja karmin paksuus
 • Asennus: voit valita ikkunat asennettuna tai asentaa ne itse

Hyvätkin ikkunat saa pilattua tietämättömällä asennuksella!

Noin neljännes ikkunaremontin hinnasta muodostuu asennustyöstä. Ikkunat kannattaa kuitenkin asennuttaa ammattilaisten toimesta, sillä heidän osaamiseensa kuuluu rakennusteknisesti kestävän asennuksen tekeminen myös vinoihin seiniin ja muihin mahdollisiin lisätöitä aiheuttaviin tapauksiin.

Huomaa myös, että takuu ei kata virheellisestä asennuksesta johtuneita vahinkoja. Asennustyön saat kuitenkin laittaa kotitalousvähennyksiin, myös takautuvasti. Täältä voit lukea kotitalousvähennyksestä ikkunaremontin yhteydessä.

Maksuton mittauskäynti HR-Ikkunan ikkuremonteissa.

Paljonko ikkunaremontti yleensä maksaa?

Jokainen koti ja ikkunaremontti on aina erilainen. Karkeana hintaesimerkkinä voidaan pitää omakotitaloa, johon asennetaan 8 kappaletta HR-Ikkunoiden perusikkunoita sälekaihtimilla, jolloin ikkunaremontin hinta on noin 6000 €.

Hintaan pystyy kuitenkin vaikuttamaan ikkunarempan ajankohdalla. Tilaamalla ikkunat kesäsesongin ulkopuolella hinnat ovat yleensä edullisemmat. Myös toimitusaika on lyhyempi, usein jopa vain kolme viikkoa. Tiesithän myös, että uudet ikkunat voi saada osamaksulla?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin hdessä  kartoitamme uusien ikkunoiden tarpeet ja toiminnot ja saat meiltä tarkemman arvion ikkunaremontin kustannuksista.

Ikkunaremontti onnistuu helposti myös talvella.

Voiko ikkunaremontin tehdä myös talvella?

Kylmä ilma ei ole millään muotoa este ikkunaremontille. Ikkunat voidaan asentaa talvella, vaikka olisi pakkastakin. Talviaikana tehty ikkunaremontti on myös parempi talon sivustoilla oleville nurmialueille, jos tarvitaan nostureita tai muita painavia koneita, sillä ne eivät painu jäisessä maassa kovinkaan tuhoisasti.

Ikkunat asennetaan yksi kerrallaan ja vaihdossa menee noin vartista puoleen tuntiin. Sulkemalla kodin väliovet lämmönkarkaamista voi estää entisestään. Uusien ikkunoiden paikoilleen asennus vastaa siis käytännössä kunnon tuuletusta.


Milloin ikkunaremontti on ajankohtainen?


Arjen pyörteessä totumme huomaamattamme asioihin, jotka todellisuudessa kuitenkin vähentävät asumisviihtyisyyttä ja arjen sujuvuutta. Kurkkaa alla olevasta tarkistuslistasta, ovatko kotisi tämän hetken ikkunat vaihdon tarpeessa.

 • Tuntuuko, että ikkunoista vetää?
 • Näyttääkö ikkunan karmit tummentuneilta ja vanhanaikaisilta?
 • Toivoisitko nykyaikaisempia ikkunoita?
 • Onko ikkunoiden avaaminen työlästä?
 • Reistaileeko ikkunan aukipitolaite?
 • Onko ikkunoiden pesu ja huolto vaivalloista tai vaikeaa?
 • Heliseekö ikkunoiden lasit liikenteen melusta ja ovien sulkemisista epämääräisen paljon?
 • Kantautuuko ulkoa melua häiritsevästi?
 • Häiritseekö ikkunakarmien ränsistyneet tai lohkeilleet maalipinnat pesua ja ulkonäköä?
 • Onko ikkunoille koskaan tapahtunut vesivahinkoa tai huurtumista? (Huom! Ikkunoiden huurtuminen on usein myös uusien ikkunoiden ominaisuus)
 • Tuntuuko sisäilma pölyiseltä ja tunkkaiselta?
Lue lisää vinkkejä, mistä merkeistä tietää, milloin ikkunaremontti on ajankohtainen.

HR-Ikkunat täyttävät nykyaikaiset rakennusvaatimukset, parantavat kodin energiatehokkuutta ja lisäävät asumismukavuutta. 

Ikkunaremontin yhteydessä voit helposti parantaa myös ikkunoiden käytännöllisyyttä, kuten avautumissuuntaa ja tuuletusikkuna-aukkojen määrää ja sijaintia sekä valita lisävarusteita, kuten sälekaihtimet.

Muiden asiakkaiden ikkunaremonttikokemuksista voit lukea lisää Ajassa-sivultamme.

HR-Ikkunoiden kanssa ikkunaremontti sujuu vaivattomasti avaimet käteen-periaatteella.


Saamme paljon positiivista palautetta nopeasta vastaamisesta tarjouspyyntöihin sekä erityisen ystävällisestä palvelusta. Myös hinta-laatusuhdettamme on kehuttu, esimerkiksi Joutsenmökki-rakentajan toimesta

Perheyrityksessämme on siirtynyt puusepän kädentaidot jo neljännelle sukupolvelle asti, joten meiltä saat ikkunat myös räätälöidyillä mitoilla ja muodoilla.

Täältä voit käydä lukemassa perusteluita, miksi muut asiakkaat valitsivat juuri meidän ikkunat! 10 syytä tehdä ikkunaremontti 


1. Ikkunaremontin yhteydessä voit parantaa ikkunoiden käytettävyyttä käytännöllisemmäksi esimerkiksi vaihtamalla kaikkien tai vain yksittäisen ikkunan avautumissuuntaa, muuttamalla tuuletusikkunan paikkaa ja valita lisävarusteita, kuten hyttyssuojan ikkunoille. Pystyt muokkaamaan myös ikkunoiden ulkoasua erilaisten ikkunaristikoiden avulla kotisi ulkoilmeeseen sopivammaksi. 

2. Uusien ikkunoiden myötä voidaan parantaa sisäilman määrää erilaisten korvausilmaventtiilien avulla. Usein varsinkin iäkkäämmissä omakotitaloissa puhtaan korvausilman riittäminen on ongelmallista. HR-Ikkunat varustellaan korvausilmaventtiilillä, jonka avulla korvausilma voidaan tuoda hallitusti sisään niin painovoimaisessa kuin koneellisessa ilmanvaihdossa ja turvata näin riittävä raitisilman saanti huonetiloihin.

Sisäilman laatu myös paranee. Ikkunaventtiileihin on saatavilla lisävarusteita, kuten vaikkapa allergiasuodatin. Tämä mahdollistaa ilman tulemisen huoneisiin puhtaampana ja raikkaampana, sekä myös ilman siitepölyä.

3. Ikkunoiden äänieristys paranee, sillä nykyajan ikkunoiden rakenne on huomattavasti äänieristävämpi kuin vaikkapa vain 20 vuotta sitten. Myös korvausilmaventtiileihin on saatavilla äänieristys. Täällä opastamme, millaisilla valinnoilla saat perusikkunoidenkin äänieristävyyden huippuunsa

4. Ikkunaremontin myötä myös asunnon lämmöneristys paranee ja kodin lämpötila pysyy tasaisempana. Näillä on suora vaikutus lämmityskustannuksien pienentymiseen. Lämmityskustannuksien pienentyessä maksat vähemmän lämmitysenergiasta, joten säästät selvää rahaa!

5. Uudet ikkunat ovat tiiviit ja energiatehokkaat, joten myös vedontunne pienenee. Tiiviyden myötä uudet ikkunat eivät myöskään helise häiritsevästi.

6. Uusimalla ikkunat nostat samalla myös kotisi tai loma-asuntosi arvoa seuraavalle sukupolvelle tai myyntimarkkinoille.

7. Uusien ikkunoiden myötä usein koko asunto näyttää valoisammalta. Uudet, valkoiset ikkunanpielet raikastavat kotisi ilmettä ja heijastavat valoa lisää kotiisi.

8. Ikkunoiden pesu ja huolto helpottuu ja on sujuvaa ikkunoiden ja aukipitolaitteiden avautuessa kevyesti ja vaivatta.

9. Ikkunoiden käyttöturvallisuus paranee, kun uusien ikkunoiden avaaminen ja sulkeminen on kevyttä ja vaivatonta. Valitsemalla ikkunoihin turvalasit  myös ikkunalasien turvallisuus paranee erinomaiseksi.

10. Ikkunaremontin valmistuttua voit huoletta unohtaa kilpailutus- ja ikkunaremonttistressin ja vain nauttia arjesta uusien, käytännöllisesti toimivien ikkunoiden kanssa!

Uusien alumiini-ikkunoiden käyttöikä on hyvin huollettuna jopa 50 vuotta. Puuikkunoiden käyttöikä on noin 30 vuotta. Hyötyvuosiin nähden ikkunaremontin hinta jää lopulta aika pieneksi. Täältä voit lukea, milloin kannattaa valita puuikkunat ja milloin puualumiini-ikkunat.