HR-Ikkunat - Ruhkala Oy

DK-ikkuna

Turvallinen kippaava tuuletusikkuna

DK-Ikkunat 

DK-ikkunan voi avata joko normaaliin tapaan sivusuunnassa tai kipata yläosasta raolleen tuuletusta varten.

Kippaava ikkuna on erittäin turvallinen, siitä on mahdoton pudota eikä siitä sada helposti sisään. Tuuletus ei aiheuta vedon tunnetta eikä tavaroita tarvitse siirtää pois ikkunalaudalta, jotta sen saa auki. Ikkunan huolto on helppoa, kun pestäviä pintoja on vain kaksi.

Ikkuna voidaan valmistaa myös alasaranoituna, jolloin käytössä on vain kippaustoiminto eikä ikkunaa voi avata sivusuunnassa. Turvallisuutensa vuoksi DK-ikkuna sopiikin hyvin myös julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin ja sairaaloihin.


Näppärä parvekeovi

DK-ikkuna on hyvä valinta ahtaampiinkin paikkoihin ja isompia ikkunoita voidaan käyttää esimerkiksi ranskalaisen parvekkeen ovina.


Puinen kippi-ikkuna pohjoismaiseen kotiin

Etelä-Euroopassa DK-ikkunat ovat usein muovisia, mutta pohjoismaisiin olosuhteisiin on suunniteltu puurunkoisia kippi-ikkunoita, jotka on ulkoa vuorattu kestävällä alumiinilla. 

Kippi-ikkuna on aina yksipuitteinen, mutta se voidaan varustaa kaksin- tai kolminkertaisilla eristyslasielementeillä. 

Helppokäyttöinen mekanismi

Kippi-ikkunaa käytetään yhdestä painikkeesta. Kun painike on ala-asennossa, ikkuna on suljettu. Painike yläasennossa ikkuna aukeaa yläreunasta tuuletusasentoon ja painike vaaka-asennossa ikkuna avautuu sivusaranoilla.

Kippi-ikkuna sopii kaikenlaisiin rakennuksiin ja se on hyvä vaihtoehto myös korjausrakentajalle!