FI | EN | SE

HR-Ikkunat - rakentamiseen ja remontointiin

Ikkunat kesämökille

Kesämökin ikkunaremontti

Etenkin vanhemmalle kesämökille ikkunat valitaan usein vähän erilaisin perustein kuin vakituiseen asumiseen tarkoitettuun taloon.

Karmisyvyys voi olla vanhemmassa kesämökissä pienempi kuin nykyaikaisissa omakotitaloissa. 

Kesäasuttavan mökin ikkunoiden lämmöneristävyys ei tarvitse olla huippuluokkaa, kaksilasinenkin ikkuna voi olla riittävä. Mutta jos mökissä on ympärivuotinen lämmitys, ikkunoiden valinnassa kannattaa huomioida energiatehokkuus

Luonnon rauhassa äänieristämiseen ei myöskään tarvitse kiinnittää huomiota kuten kaupungeissa. Mutta esimerkiksi signaalilasi voi olla tarpeellinen, jotta yhteydet ulkomaailmaan toimivat.

Jos mökkiläisten ykkösprioriteetti on rentoutuminen ja tarvittavien kunnostustöiden määrää halutaan minimoida, se kannattaa huomioida myös ikkunoissa. Puu-alumiini-ikkuna on kestävä ja huoltovapaa verrattuna puuikkunaan. Kaikkein vähimmällä työllä pääsee jos valitsee kiinteät puu-alumiini-ikkunat, joita ei tarvitse pestäkään kuin kahdelta puolelta. Kestäviä puu-alumiini-ikkunoita suositellaan myös jos mökki joutuu voimakkaalle säärasitukselle alttiiksi. Jos taas haluaa vaalia mökin maanläheistä tunnelmaa, puuikkuna on hyvä valinta.

Auringonsuojalasitusta kannattaa miettiä suurempiin etelän puoleisiin ikkunoihin. Näin vältytään ylimääräiseltä energiankulutukselta, kun jäähdytystä ei tarvita lämpimillä ilmoilla. Auringonsuojalasi toimii myös toiseen suuntaan, se eristää lämpöä tehokkaammin kuin tavallinen ikkunalasi. 

Huurtumisenesto voi myös tulla tarpeeseen. Huurtumista voi esiintyä erityisesti keväällä ja syksyllä, kun lämpötilan vaihdellessa kosteus kondensoituu lasin pintaan. Myös palonsuojaikkunoita voidaan tarvita.

Lue lisää eri lasivaihtoehdoista lasioppaasta!

Kesämökillä kaikkiin tuuletusikkunoihin kannattaa ilman muuta asentaa hyttysverkko. Ja jos rakennuksen tyyliin sopii, ikkunoihin voidaan asentaa irtoristikot. Tuloilmaa varten ikkunoihin voidaan asentaa venttiilit.

Tutustu lisävarusteisiin!

Toimitamme ikkunat mökille ja asennamme ne puolestasi!

Jos mökillesi tulee tie, ikkunat voidaan toimittaa pihaan asti ja saat meiltä myös asennuspalvelun.

Erämaassa tai saaressa sijaitsevaan kohteeseen ikkunat voi olla helpompi kuljettaa talvella moottorikelkalla ja jäätä pitkin. Alueelliset yhteistyökumppanimme osaavat auttaa yksilöllisissä tilanteissa. 

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin mietitään juuri teidän mökille sopiva ratkaisu!